FAQ

Frågor om mått

Hur blir jag måttad?

Se till att ha ett måttband och en hjälpande hand av en vän. Om du inte har ett måttband, vi rekommenderar dig att beställa tygprover så får du ett gratis. Du kan enkelt följa vår måttguide och mätinstruktioner här.
Du kan också boka en tid hos någon av våra partnerskräddare här. De hjälper dig med måttagningen kostnadsfritt.

Frågor om produkterna

Nej, tyvärr kan vi inte erbjuda specialdesign för privatkunder. Om du är ett företag och vill göra en större beställning med särskild förfrågan - kontakta oss gärna på customerservice@suitopia.com

Har du beslutsångest över vilket tyg du ska välja eller helt enkelt är villrådig hjälper vår kundtjänst gärna dig med tygvalet. Skicka in din fråga till customerservice@suitopia.com och beskriv i vilket sammanhang du ska bära kostymen, kavajen eller byxorna så hjälper vi dig.
Vi använder tyg av högsta kvalitet när vi skräddarsyr dina kläder. Om du vill känna på skillnaden mellan olika tyger kan du beställa tygprover här. Tygproverna betalas vid beställning, men köper du måttbeställda kläder inom 10 dagar efter att proverna har anlänt till dig återbetalar vi beloppet för proverna.

Om det finns flera kostymer som kommer att användas vid samma tillfälle (t.ex kläder för brudgum och bröllopskläder för marskalkar) och måste ha exakt samma färgnyans är det viktigt att du beställer alla kostymer samtidigt, i samma beställning. Detta för att säkerställa att samtliga kostymer kommer att skräddarsys från samma tygrulle. Varje tygrulle färgas separat och nyansmässigt kan därför samma tyg från samma tygleverantör skilja sig mellan rullarna. Genom att lägga en gemensam beställning kommer kostymerna klippas till från samma rulle.
Du kan också skicka ett meddelande till vår kundtjänst customerservice@suitopia.com och informera oss om att det finns flera beställningar som ska användas vid samma tillfälle
Om du är en person som bär dina byxor ofta och sliter dem mer än din kavaj är det ett tips att beställa ett extra par byxor direkt av samma anledning.

Frågor om min order

Nej, du kan inte göra ändringar till din design efter det att du lagt din beställning.
Nej, du kan inte göra några ändringar i din design efter att din beställning är lagd. Efter att din betalning har behandlats skickas din beställning direkt till produktion. Inga justeringar i din order kan därför göras efter att du lagt din order. Läs mer om våra köpvillkor här.

Nej, du kan inte avbryta din beställning.
Efter att din betalning har behandlats skickas beställningen direkt till produktion. Eftersom din beställning är skräddarsydd och anpassad enligt dina kroppsmått kommer den att passa perfekt för dig, men inte för någon annan. Läs mer om våra köpvillkor här.

Ditt plagg är en skräddarsydd produkt och speciellt måttanpassat för dig och din kroppsform. Kläderna kommer därför att passa dig perfekt, men inte någon annan, vilket betyder att dem inte har något andrahandsvärde. Återbetalningar är därför inte möjliga, vilket är standarden inom segmentet för måttbeställda produkter.

As soon as your payment is approved, your order will be sent to production. It is therefore not possible to alter or cancel your order once your order has been placed. See our purchasing conditions for further details.

Produktionstiden för ditt skräddarsydda plagg är 2-3 veckor efter att din betalning är genomförd. Därefter är det ytterligare 1-2 veckors för frakten. Det kommer alltså totalt att ta cirka 3-5 veckor från beställning tills du får hem ditt måttsydda plagg.
Om du har beställt tygprover skickas dessa till dig med posten inom en vecka efter betalning. Förvänta dig ytterligare en vecka för frakt inom Europa och 10 dagar för frakt till USA och övriga länder utanför Europa.
Din beställning skickas med större fraktbolag som DHL, FedEx eller UPS. Observera att Suitopia inte kan hållas ansvarigt för förseningar i samband med frakten.

Om du har beställt ett skräddarsytt plagg enligt dina egna mått kan vi tyvärr inte ändra en påbörjad beställning eftersom varje plagg är unikt tillverkat för att passa enbart dig. För standardiserade produkter har du en returmöjlighet inom 10 dagar.

Frågor om betalning

En kreditkortsbetalning kan avvisas av våra betalningsleverantörer (DIBS och PayPal) eller av din bank av flera skäl. De vanligaste orsakerna är:
 • Felaktigt angivet kortnummer, utgångsdatum eller CVC
 • Otillräckliga medel på kontot knutet till kortet
Om din betalning nekas, vänligen försök igen och dubbelkolla att du lagt in all information korrekt. Om betalningen fortfarande nekas, kontakta din bank med ditt transaktionsnummer och fråga varför betalningen nekas. Om du har problem med att hitta ditt transaktionsnummer, vänligen kontakta customerservice@suitopia.com så återkommer vi med detta till dig.

Om du beställer tygprover och inom loppet av 10 dagar också beställer en kostym återbetalar vi hela beloppet som tygproverna kostade. Detta görs inom ett par dagar efter att du har betalat din beställning. Återbetalningen sker via den betalningsmetod du använde när du beställde dina tygprover.

Frågor om frakt och leverans.

Ditt plagg är förpackat i en kompakt låda för att minimera miljöpåverkan. Det betyder att vi inte inkluderar en galge när vi skickar din kostym. Ditt skräddarsydda plagg viks försiktig för att minimera skrynklor.

Ja, du kan följa din order.
 1. Logga in på ditt Suitopia-konto.
 2. Klicka på ditt namn.
 3. Gå till din orderhistorik.
 4. Hitta ditt ordernummer. Här kan du se status på din order
  1. Medan din kostym tillverkas är statusen satt till "I produktion".
  2. När din kostym har levererats så finns det två val, beroende på var du bor:
   Boende i Europa
   När din order skickas är statusen ”In transit” och under din orderhistorik på webbplatsen hittar du ett spårningsnummer som du kan använda på www.dhl.com för att se vart din order befinner sig under leveransen till vårt centrallager i Borås, Sverige.
   Efter att ordern har nått vårt centrallager i Sverige kommer den att få ett nytt spårningsnummer. Detta spårningsnummer gäller tills din beställning har kommit fram. Spårningsnumret skickas till dig via mail eller sms.
   USA och övriga länder utanför Europa
   När din beställning skickas är statusen ”In transit” och under din orderhistorik på webbplatsen hittar du ett spårningsnummer som du kan använda på www.dhl.com tills din beställning har nått dig och din destination. Spårningsnumret skickas också till dig via mail eller sms.

Våra skräddarsydda kostymer och skjortor sys upp hos olika producenter. Ibland är din skjorta klar en vecka före din kostym eller tvärtom. Är dina måttsydda plagg färdigproducerade under samma vecka så skickas de i samma leverans. I annat fall skickas varje produkt separat så snart de är klara" eller liknande. Annars skickas varje produkt så snart den är klar och beställningarna kan därför ibland anlända till dig i två separata paket med två olika spårningsnummer.

Vi försöker att vika dina skräddarsydda kläder och packa din order på ett sådant sätt att skrynklor minimeras. Det kan fortfarande hända att ditt plagg har några skrynklor när du packar upp det. Vi rekommenderar att du hänger upp ditt plagg på en stabil galge så snart som möjligt. För att bli av med skrynklorna kan du använda ett ångstrykjärn eller en steamer. Saknar du detta kan du också hänga upp ditt plagg i badrummet och låta det ånga ut sig efter en varm dusch.

Om Suitopia

Våra skräddarsydda produkter görs hos producenter som levererar kläder till några av Europas mest välkända märken. Asien har några av de mest ambitiösa tillverkarna och det bästa utbudet av högkvalitativa tyger till attraktiva priser, vilket innebär att vi kan erbjuda kvalitetsplagg till ett överkomligt pris. Vi granskar leverantörer noggrant enligt våra etiska riktlinjer och vår leverantör är en av få asiatiska leverantörer som signerat the Fashion Pact. Tillsammans arbetar de mot tre huvudmål för att förändra modeindustrin; minimera klimatpåverkan, återställa den biologiska mångfalden och skydda haven.
Se hur din kostym tillverkas i vår produktionsanläggning.

Nej, vi har ingen butik att besöka, men vi kan hjälper dig gärna med dem frågor du har om du mailar oss på customerservice@suitopia.com . Vi kan till och med ta ett videosamtal om du hellre föredrar det.
Om du vill känna på våra olika tyger i verkligheten är det möjligt att antingen besöka någon av våra skräddarpartners eller beställa hem tygprover här.

Vi arbetar alltid på att förbättra vår webbsida för att se till att den fungerar optimalt, men om vi har missat någonting så uppskattar vi om du skulle vilja göra oss varse om det. Om något är oklart eller inte fungerar på vår webbplats kommer vi att vara mycket tacksamma om du mailar oss och berättar om det på kundservice@suitopia.com .
Om du hittar en bugg på vår webbsida, skulle vi uppskatta att ni skriver vad buggen handlar om men också att ni anger vilket operativsystem, webbläsare och version samt skärmupplösning ni använder så ska vi försöka åtgärda problemet så snabbt som möjligt.