Bröllopsguide

Planerar ni bröllop? Missa då inte vår guide över brudgummens kläder!

Frack

från 429 US$

En frack är en kavaj med två skört som bärs när klädkoden är 'frack' eller 'högtidsdräkt'. Traditionellt väljer du ett svart eller midnattsblått tyg med matchande byxor. Byxorna till en frack sitter högre än moderna lågt skurna byxor. Höjden på byxorna bestäms av grenmåttet, vilket tas från midjan i fram till midjan i bak.

Mer...

Designa din egen frack

Jackett

från 449 US$

En jackett är en högtidsdräkt som traditionellt används dagtid. Senaste åren har jacketten blivit något av en favorit på tidiga bröllop.

Mer...

Designa din egen jackett

Frock coat

från 449 US$

En frock coat bärs numera på bröllop som ett alternativ till jackett och anses därför också höra till klädkoden högtidsdräkt för dagsbruk. Dräkten bars ursprungligen av militärer och blev populär i civilt bruk av Prins Albert, Drottning Victoria av Storbritanniens make. Den nuvarande trenden är att bära en frock coat i helsvart eller mörkare grått och till det bära grå kritstrecksrandiga byxor med hängslen.

Mer...

Designa din egen frock coat

Smoking

från 419 US$

När den svenska klädkoden anger 'smoking', eller 'black tie' i internationella sammanhang, är det smoking som gäller för mannen. Klädkoden smoking är en semiformell högtidsdräkt som numera är ganska vanlig för bröllop och i andra sociala sammanhang.

Mer...

Designa din egen smoking

Kostym

från 379 US$

Kostymen är ett modernt och populärt val till bröllop, då det är mindre formellt än andra traditionella bröllopskläder och kan bäras i ett mycket större omfång av färger än de mer formella plaggen. Kostymen innefattar två klädkoder: 'kavaj' och 'mörk kostym'.

Mer...

Designa din egen kostym